Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Čet, 15.12.2022 | 19.00
  • Vodnikova domačija Šiška

Ispeci pa reci | ExINDEXI: Ranko Rihtman in Neno Jurin Pogovor in predstavitev knjige

Decembrski dogodek cikla pogovorov in druženj Ispeci pa reci, kjer Maida Džinić ob džezvi kave gosti zanimive ljudi z območja nekdanje Jugoslavije, bo posvečen 60-letnici ustanovitve legendarne sarajevske skupine Indexi.

Ob častitljivi obletnici te legendarne jugoslovanske glasbene zasedbe je v petih mestih; Ljubljana, Zagreb, Sarajevo, Beograd in Skopje, konec leta organiziran koncertni spektakel Indexi i prijatelji.

Gosta Maide Džinić bosta Ranko Rihtman in Neno Jurin, nekdanja člana te kultne pop-rock zasedbe. Ranko Rihtman je eden izmed najbolj znanih bosanskohercegovskih pianistov, skladateljev, dirigentov in aranžerjev, Neno Jurin pa klaviaturist z najdaljšim stažem v Indexih.
Skupaj bodo obudili spomine na začetek delovanja zasedbe, snemanja, koncerte, turneje, pokojnega pevca Indexov Davorina Popovića, ki je skupini pustil poseben pečat in ki je, skupaj z Jurinom in še eno legendo jugoslovanske pop glasbe, Kemalom Monteno, v 90.-ih letih nastopil prav v dvorani Vodnikove domačije!

Na dogodku bo predstavljena tudi monografija o Indexih, U inat godinama, katere avtor je novinar in glasbeni publicist Josip Dujmović.

Dogodek se bo odvijal v podstrešni dvorani domačije, v bosanskem jeziku.
Produkcija: Vodnikova domačija Šiška
Vstopnice: 2 EUR
Dogodek na FB
Kupi vstopnico