Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Čet, 20.5.2021 | 20.00
  • Vodnikova domačija Šiška

Irena Cerar: Pravljične poti brez meja in potepuški okruškiPredstavitev novih knjig

Ireno Cerar poznamo kot avtorico priljubljenih družinskih izletniških vodnikov Pravljične poti Slovenije. Po sedmih letih dela in raziskovanja se vrača z novim zamejskim vodnikom, ki je izšel pri založbi Sidarta in nosi naslov Pravljične poti brez meja. V njej je poleg 50 izletniških predlogov zbrala 50 ljudskih pravljic in povedk iz čezmejnih pokrajin, pri nastajanju knjige pa je sodelovalo več kot 50 ljudi.  

Vodnik dopolnjuje tudi avtoričin potopisni prvenec Potepuški okruški: Kako sem hodila po robu, ki gaje izdala založba Buča. V njem je zbranih trideset bolj intimnih, osebnih drobnih zgodb z Ireninega raziskovanja slovenskih zamejskih pokrajin. 

Z avtorico se bo pogovarjala Ksenija Horvat, novinarka in poznavalka zamejskih pokrajin. Dogodek bo s pesmijo zaokrožila Mateja Fi, poustvarjalka ljudskih pesmi in izvajalka avtorske glasbe, ki goji posebno naklonjenost ravno do zamejskih glasbenih izročil.

Dogodek bo potekal v živo na FB profilu domačije in prek zoom povezave. Manjše število obiskovalcev si ga lahko ogleda v živo, obvezna je predhodna rezervacija na press@divjamisel.org.  
Produkcija: Vodnikova domačija Šiška v sodelovanju z založbo Sidarta
Dogodek na FB
Literarne prireditve na domačiji sofinancira MOL-Oddelek za kulturo in so del projekta bralne kulture, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo RS.