Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Pet, 11.11.2022 | 20.00
  • Vodnikova domačija Šiška

Giambattista Basile: Zgodba zgodbPripovedovalski večer za odrasle

Prva evropska zbirka pravljic Zgodba zgodb (Goga, 2022, prevod Ana Duša in Irena Duša Draž), je jezikovno bohotna, mesena, a tudi grenko začinjena z zavedanjem, da ljudje raje verjamemo v obstoj govorečih grmov kot v smiselnost učenjakovih besed.

Avtor pravljic, Neapeljčan Giambattista Basile (1566–1632), je duhovito in ostro kritiko družbe 17. stoletja skozi lastno življenjsko izkušnjo popisal vse od ljudskega, družbenega dna do dvorskih višav.

Satirične pravljice razkrivajo najtemnejše kotičke človekove duše, določajo njene najbolj pritlehne, umazane in destruktivne strasti in jih postavljajo v dvorano ogledal. Tam se preobračajo, deformirajo in razraščajo, dokler se groza, ki nas ob poslušanju navdaja, ne spremeni v odrešujoč krohot.

Pravljice iz knjige Zgodbe zgodb pripovedujejo izkušeni in prekaljeni pripovedovalci_ke:
Ana Duša, Rok Kušlan, Katja Preša in Boštjan Napotnik.

Vstopnice (10 eur) lahko kupite na domačiji (TOR-PET, 10h-18h) ter prodajnih mestih in portalu Mojekarte.si in, v kolikor bodo še na voljo, pred samim dogodkom.
Produkcija: Vodnikva domačija Šiška
Vstopnice: 10 EUR
Dogodek na FB
Kupi vstopnico
KORAK DO KNJIG
V Najmanjši knjigarni v Šiški v branje in nakup ponujajo knjige, ki jih predstavljajo na domačiji. Med njimi tudi knjige, predstavljene na pripovedovalskih večerih. Na dogodku bodo Basilove Zgodbe zgodb na voljo po prijaznejši ceni.

Literarne prireditve na domačiji sofinancira MOL-Oddelek za kulturo in so del projekta bralne kulture, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo RS.