- Dogodki | Sre, 17.11.2021 | 11.00
- Društvo slovenskih pisateljev
Gastronomija Slovenije in Štruklji SlovenijePredstavitev strokovnih monografij
Ob dnevu slovenske hrane, ki ga vsako leto obeležujemo na tretji petek v novembru, bodo predstavljene izbrane slovenske jedi iz dveh knjižnih zbirk, ki jih je izdala založba Hart: obsežne strokovne monografije Gastronomija Slovenije, ki je izšla v štirih knjigah in nove strokovne monografije Štruklji Slovenije. Obe monografiji sta delo avtorja prof. dr. Janeza Bogataja.
Poleg dneva slovenske hrane bo s predstavitvijo obeleženo tudi letošnje leto, v katerem Slovenija nosi laskavi naslov Evropske regije gastronomije. Ob tej priložnosti bo potekal pogovor o izbranih slovenskih jedeh iz štirih gastronomskih makroregij Slovenije, ki se ga bo udeležil minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Jože Podgoršek.
Produkcija: Založba Hart in Ministrstvo RS za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano
- Deli na