Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Čet, 17.9.2020 | 18.00
  • Trubarjeva hiša literature

Dueti: Nika Solce in Klemen KrajcKoncertno-pogovorni cikel

Na prvem večeru bomo gostili glasbenico in lutkarko Niko Solce, ki je v zadnjih letih predstavila več projektov, katerih izhodišče predstavlja poezija Srečka Kosovela (Tiha misel, Nesem sončnico na rami) oziroma Alme M. Karlin (Ko duše pokličem), pred tem pa je posegla tudi po stihih drugih slovenskih pesnikov (France Prešeren, Feri Lainšček itn.). Glasbenica, sicer znana po združevanju avtorskega izraza z ljudskim izročilom in mističnostjo indijske glasbene dediščine, bo nastopila v družbi kontrabasista in bas kitarista Klemna Krajca, diplomanta Deželnega konservatorija v Celovcu, smer jazz, ter člana Big Banda Slovenske vojske in Orkestra Slovenske vojske.
Produkcija: Trubarjeva hiša literature
Vstopnice: Dogodek je brezplačen
Dogodek na FB
Koncertno-pogovorni cikel Dueti v intimnem prepletu glasbe in pogovora podaja osnovne značilnosti obravnavanih žanrov ter glasbeno-besedilne analize izbranih skladb. Kljub temu v središče pozornosti postavlja medosebno interakcijo in odrsko komunikacijo gostujoče vokalistke ter spremljevalnega instrumentalista, ne pozablja pa niti na aktualizacijo in družbeno problematizacijo kulturnega položaja v sodobni družbi.

Cikel finančno podpira in omogoča Mestna občina Ljubljana, ki je projekt izbrala na Javnem razpisu za izbor kulturnih projektov, v letu 2020 izvedenih na območju Mestne občine Ljubljana.