Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Tor, 24.5.2022 | 18.15
  • Galerija Kresija

da ne da ne bo več prišla da ne bo da me žge da se odg...Umetnice in umetniki v dialogu s pesniško zbirko

DA NE DA NE BO VEČ PRIŠLA DA NE BO DA ME ŽGE DA SE ODG...
Umetnice in umetniki v dialogu s pesniško zbirko

Joni Zakonjšek, Sašo Vrabič, Tadej Vaukman, Helena Tahir, Zora Stančič, Gašper Kunšič, Marko Jakše, Tina Dobrajc, Viktor Bernik, Nevena Aleksovski in Maja Babič Košir

Odprtje razstave: torek, 24. 5. 2022, ob 18. uri

Razstava bo potekala do 7. 7. 202

Enajst likovnih umetnic in umetnikov je prejelo pesniško zbirko Anje Zag Golob "da ne da ne bo več prišl..." – in prošnjo za odziv na v njej prebrano poezijo. Namesto platna so uporabile_i – knjigo. Nastalo je deset umetniških del, ki vsako na svoj način vstopa v dialog s poezijo.
Zbirka vsebuje 30 pesmi, oblikovala jo je Urška Hočevar. Leta 2019 je bila nominirana za Veronikino nagrado ter na SKS v kategoriji leposlovje: poezija nagrajena kot najbolje oblikovana knjiga, leta 2020 pa je prejela nagrado kritiško sito za najboljšo slovensko knjigo minulega leta po izboru literarnih kritičark in kritikov. Projekt nadaljuje serijo interdisciplinarnih projektov, povezanih s knjigo, ki je v samozaložbi izšla spomladi leta 2019 v Mariboru. 
Produkcija: Galerija Kresija
Vstopnice: Dogodek je brezplačen
Dogodek na FB
V sklopu dogodkov Ljubljana Art Weekend (27. do 29. 5. 2022) bo v soboto, 28. 5. 2022, ob 14. uri potekalo vodstvo z umetniki razstave.