Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Tor, 2.6.2020 | 20.00
  • Vodnikova domačija Šiška

Brecht Evens na obisku - prva pokorontenska striparnaPogovor z avtorjem stripa

Huhu, prvi striparniški dogodek po karanteni! Ker je štacunca malo majhna za kosher druženje po smernicah, se kot v starih cajtih spet dobimo na Vodnikovi domačiji, ob osmih s pop up striparnico za nakupovanje, ob devetih pa se nam na skypeu oglasi krasni Brecht Evens, čigar knjige se bo dalo tudi nabavit.

Evens je enfant terrible belgijske strip scene, ki je zadnja leta osvajal srce za srcem s svojim Panterjem, čudovito naslikano buklo o deklici, ki se ji po smrti družinske mačke iz spodnjega predala spalnične omare prične prikazovati očarljiv, a strašen panter. Panter od čudovitega namišljenega prijatelja prek neprimernega zapeljivca niha vse do meje nadlegovanja, stvari pa se še bolj zapletejo, ko iz predala pričnejo lezti drugi, manj previdno sestavljeni stvori, prav tako žejni otroške energije.

Panter je preveden v že ducat jezikov, Brecht pa že leta hara po vseh evropskih festivalih s svojimi novimi, enako razburljivimi knjigami.

Event bo na podstrehi Vodnikove s simbolično ceno kart, da obisk zakoličimo na dovoljenih dvajset gostov, v primeru toplega vremena, pa ga prestavimo na vrt, kjer vas lahko pogostimo več.

Nakup vstopnice na spletnem portalu ali na Vodnikovi domačiji v času odpiralnih ur (TOR-PET, 10h-18h).

Pridte, da se spet vidimo: luštno bo, da je le kaj!
Produkcija: Striparna Stripolis in Vodnikova domačija Šiška
Vstopnice: 2 EUR
Dogodek na FB
Kupi vstopnico