Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Sob, 25.9.2021 | 17.00
  • Športno društvo Tabor

Backi iz klavirja 5+Koncert uglasbene poezije za otroke

Na prvi pogled se zdi, da se pod pokrovom klavirja skrivajo samo strune in kladivca. Toda če dobro pogledaš, vidiš, da se tam prekopicavajo še nekakšne glasbene bolhe. To so backi.

Backi so pisana druščina pravljičnih bitij, zaljubljenih v glasbo, ki najraje od vsega razgrajajo in nagajajo. Nekateri so majhni in kosmati, drugi beli in puhasti. Če jim pozorno prisluhneš, te povabijo v zgodbe o svojih vragolijah: na potep skozi čudežni gozd, kjer srečajo zlobnega škrata, ali globoko v morje, kjer živi riba, ki ima v ustih glavnike namesto zob. Zvečer vsi backi pridrvijo v sovino krčmo, kjer do jutra naročajo čaje, kačje strupe in še kaj. Nekateri se sicer stepejo že na pragu, a večina se jih domov vendarle varno vrne po vseh štirih.

Backe iz klavirja je uglasbil Andrej Hočevar. Igrajo jih: Aleksandra Ilijevski (glas), Rok Zalokar (klavir), Justin Durel (bendžo) in Andrej Hočevar (bas). 
Produkcija: Vodnikova domačija Šiška in Druga godba
Vstopnice: Brezplačne vstopnice.
Koncert poteka v okviru poteka v okviru 13. ljubljanskega festivala kulturno-umetnostne vzgoje Bobri.
Brezplačne vstopnice so še na voljo. Prevzamete jih lahko v Prodajni galeriji Slovenskega mladinskega gledališča na Trgu francoske revolucije 5. Odprta je vsak delavnik od 12.00 do 17.30, ob sobotah od 10.00 do 13.00.