Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Čet, 7.12.2023 | 19.00
  • Cankarjev dom

Aleksandar Hemon: Tole ni zatePogovor z avtorjem ob izidu nove knjige

Aleksandar Hemon, bosansko-ameriški avtor in prejemnik številnih uglednih nagrad, bo predstavil svoj najnovejši roman Tole ni zate. Je roman o spominjanju, nizanju spominskih drobcev, s katerimi se Aleksandar Hemon vrača v svoje otroštvo, čas, ko je bilo vse še mogoče, ko se prihodnost še ni zgodila in se je zdelo, da je Sarajevo večno mesto.

Pogovor z avtorjem bo vodil Ervin Hladnik Milharčič.

Aleksandar Hemon (rojen 1964 v Sarajevu) je bosansko-ameriški avtor, esejist, kritik, pisatelj in scenarist. Doštudiral je v Sarajevu, magistriral pa v ZDA na Northwestern University. Od leta 1992 živi v ZDA. Najbolj znan je po romanih Nowhere Man (2002) in The Lazarus Project (2008) ter kot soscenarist filma The Matrix Resurrections (2021). Je prejemnik številnih uglednih nagrad in pogosto objavlja v The New Yorkerju, pisal pa je tudi za Esquire, The Paris Review, The New York Times in sarajevsko revijo BH Dani. Hemon je trenutno profesor kreativnega pisanja na Univerzi Princeton. Pod glasbeni projekt Electronica se podpisuje s »Cielo Hemon«.
V slovenščino so prevedena njegova dela: Projekt Lazar (2010, Modrijan), Knjiga mojih življenj (Modrijan, 2013), Vprašanje Bruna (Goga, 2019) in Tole ni zate (Goga, 2023). Vsa dela je prevedla Irena Duša.
Produkcija: Cankrajev dom
Vstopnice: Brezplačne vstopnice
V sodelovanju z Javno agencijo za knjigo, financira Evropska unija.
Dogodek na FB
Kupi vstopnico